Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. fejezet-Egy örökké tartó kötelék

2008.05.12
3

3. fejezet: Egy örökké tartó kötelék

Nymphadora Lupin első dolga volt lányát a legközelebbi varázsló kórházba vinni, de két óra szenvedés után se tudták elvégezni a megfelelő bűbájt, mert Tess ütött, rúgott, csípett, harapott mindenkit, aki a hozzá ért. Végül apja, Remus Lupin lenyugtatott mindenkit, és ráhagyta a döntést. Tess Sammel egy mugli kórházba sietett, ahol egy pár órás műtét után már golyómentesen feküdhetett. A töltényt elkérte a sebésztől, aki teljesítette a kérését, és mire felébredt az altatásból, ott volt mellette a kis szerkényen. A kezét nehéz gipsz fedte, és pár nap múlva már haza is engedték. Az első alkalommal, hogy kettesben lehetett barátnőjével, megkérte, változtassa feketévé a rögzítő gipszet.

- Mért nem csinálod te? - kérdezte Sam.

- Nem fogok többet varázsolni.

- De miért?

- Mert megmenthettem volna Marcót, de képtelen voltam rá. Elhoppanálhattam volna, de nem bírtam.

Tess újra zokogva borult barátnője nyakába. Miután visszamentek a házba, átöltözött, és immár talpig feketében indult újabb útjára. Fekete alkalmi cipőt vett fel, ugyanilyen színű vászonnadrággal és inggel együtt. Megérdeklődte, merre van a Wealthy-ház, és oda utazott.

- Hol van Marco? - kérdezte köszönés helyett Jacob Wealthytől.

- Semmi köze hozzá!

- De igenis van - hallatszott felesége hangja mögüle.

- Már megint őt véded? - kiabált vörös fejjel Mr. Wealthy.

- Igen - felelte nyugodtan a szintén gyászba öltözött nő. - Én is hozzá indulok - fordult Tesshez, és átkarolva a vállát az egyik autóhoz vezette.

- Mégis kicsoda, hogy így törődsz vele? - ordított utánuk Mr. Wealthy.

- A majdnem menyem - válaszolta Mrs. Wealthy, beült a kocsiba, és elhajtott.

A kórházban levezették őket a halottasház egy elkülönített részébe, ahol egyedül Marco hideg teste feküdt, mellette egy zacskóval, amiben azok a holmik voltak, amik épp akkor a zsebében lapultak. A pénztárcája, a lakáskulcsa, néhány irat, a gyűrűje és az ezüst nyaklánca. Egy kis tálcán pedig a golyó, amelyik véget vetett az életének. Tess kérésére azt is megkapta, majd leült Mrs. Wealthy mellé, aki az átlátszó tasak tartalmát nézegette.

- Ezek a tieid - csúsztatott Tess elé négy tárgyat. Egy fényképet, amin mindketten boldogan mosolyogtak, a gyűrűjét, a nyakláncát és a kulcscsomóját.

- Köszönöm - válaszolta halkan Tess, és a fényképet berakta a sajátja mellé a pénztárcájába, ahol Marco is tartotta.

- A temetést jövő hét közepén tartjuk. Ha úgy gondolod, gyere el. Tudom, mennyire fáj, és nem szeretném, ha teljesen összetörnél.

- Ennél jobban már nem hinném, hogy sikerülne.

- Beadtam a válási papírokat a család ügyvédjének. A temetés után elköltözöm, de neked megadom a címet. Bármiben számíthatsz rám.

- Köszönöm.

A házában a szülei, Sam és Peter várta, de ő egyikükkel sem foglalkozott. Bement a szobájába, bezárta az ajtót, és leült az íróasztala elé. Azon ott feküdt a töltény, amit a kezéből operáltak ki. Elővette a Mrs. Wealthytől kapott apróságokat, és az asztalra rakta őket. Megfogta a varázspálcáját, és felkészült élete utolsó néhány bűbájára. A saját golyójára rávésett egy ˝T˝ betűt, majd levette az ujjáról a jegygyűrűjét, lemásolta, és míg az eredetit újra feltette, addig a másolatot ráhúzta a töltényre, lekicsinyítette, hogy ráfeszüljön, és oldhatatlan ragasztóbűbájjal rögzítette. Megfogta a másik hüvelyt, belekarcolt egy ˝M˝ betűt, majd Marco gyűrűjével is elvégezte a rögzítést a töltényen. Apró lyukat fúrt mindkét fémdarabra, átfűzte rajtuk a vékony ezüstláncot, és a nyakába akasztotta. Súlyos teherként húzta, de nem bánta. Azt akarta, hogy mindig eszébe jusson, bármi megtörténhet. Még egy erősítő varázslatot szórt a láncra, hogy az el ne szakadjon, majd kihúzta az asztal legalsó fiókját, és a leghátsó részébe rakta le a pálcáját, lassan visszatolta a fiókot, kinyitotta az ajtót, és kiment a családjához.

A hétvégén telihold volt, de Tesst egyáltalán nem érdekelte. Nem volt hajlandó meginni a főzetet, ami megkönnyítette az éjszakáját, és azt se hagyta, hogy mágikusan gyógyítsák meg a sebeit. A temetésen hosszú, fehér, zsákszerű ruhát viselt csuklyával, ami alól elő-előtűnt fekete haja, és gipsze. A lánc a ruha előtt függött, amit a jelenlévők döbbenten néztek. Amíg mindenki felejteni akarta, ő emlékezni. Emlékezni arra a három évre, amit együtt töltöttek boldogan. Lehajtott fejjel ment a koporsó előtt magasra tartva a keresztet. A Marcót rejtő fakoporsót négy fiú vitte. Négy barát. Tess csak egyet ismert közülük, Petert, de nem is akart másokat is megismerni. Még a nevükre se volt kíváncsi. Ő érkezett először a temető előtt álló templomba, és ő távozott legkésőbb. Nem sírt. Nem tudott sírni, és nem is akart. Mikor végül visszament a házába, lerogyott a nappali kanapéjára, felhúzta a lábait, és kitört belőle a zokogás. Nem hitte, hogy van még könnye. Bekapcsolta a CD-lejátszót, és ráállította arra a bizonyos számra. Mintha újra ott lenne, pergett le előtte filmként az a pár perc. ˝Megmenthettem volna˝ - zakatolt a fejében.

Egy héttel később szédülve és kavargó gyomorral ébredt fel. Mikor Sam megérkezett, rögtön bevitte a legközelebbi kórházba, mivel Tess még mindig nem hagyta, hogy varázsoljanak rajta. Sammel együtt ültek egy kórteremben, mikor befutott egy fiatal nő.

- Elnézést, hogy megvárakoztattam önöket - hadarta, és leült az asztala mögé, ami előtt ott ült a két barátnő, egymás kezét fogva. - Miben segíthetek?

- A barátnőm nagyon rosszul volt ma reggel. Pár hete műtötték a kezét. Lehet, hogy amiatt van?

- Nem hinném. Ha amiatt lett volna, akkor az már jóval előbb jelentkezett volna. Nem fáj a keze? Tudja mozgatni az ujjait? - fordult az orvos most Tesshez.

- Nem fáj sehol, és tudom mozgatni - mondta a lány csendesen.

- Nem rontotta el valamivel a gyomrát?

- Nem - rázta meg a fejét Tess, és bal kezével a láncon függő két töltényt fogta.

- Kicsi a valószínűsége, hogy ilyen megpróbáltatások után még élne, de... volt szexuális kapcsolata a közelmúltban?

Tess olyan rémülten kapta fel a fejét, hogy még barátnője is meglepődött.

- Az... az nem... az nem lehet - dadogta, és érezte Sam nyugtató kezét a vállán.

- Elvégezhetünk pár vizsgálatot, hogy biztosak legyünk benne - ajánlotta a nő, mire Tess szótlanul bólintott.

- Tess! Meghoztam!

Sam lépett be a nappaliba, ahol barátnője vagy századszorra hallgatta újra azt a dalt, amivel minden elkezdődött. Lassan felemelte a fejét, és Samre nézett, aki egy borítékot tartott a kezében.

- Megnézted?

- Nem. Gondoltam jobb, ha te nyitod ki - felelte Sam, és barátnője felé nyújtotta a fehér borítékot, amiben a jövője volt.

Tess gépies mozdulattal elvette, óvatosan felbontotta, és kivett a vizsgálatok eredményét. Miután mindegyik lapot átnézte könnyes szemmel borult barátnője vállára, aki közben leült mellé a kanapéra.

- Kisbabám lesz - zokogta, és még szorosabban ölelte át Samet.

Észre se vette, hogy Peter az ajtóból figyeli őket, és hogy hallotta minden szavukat.

- Sss! Nem lesz semmi baj! - simogatta Sam barátnője hátát, de ő se hitte el igazán. ˝Tess szülei ki lesznek akadva és Marcóé még jobban.˝

- Áthívom Marie-t, jó? - kérdezte Sam, mikor Tess már nem sírt annyira.

- Menj, én majd vigyázok rá! - lépett beljebb Peter.

- Édesem! - húzta közel magához Mrs. Wealthy Tesst. - Bármiben számíthatsz rám, ahogy már mondtam.

- Köszönöm - suttogta a lány.

- Biztos ezt szeretnéd? - kérdezte Sam.

- Igen - felelte gondolkodás nélkül Tess. - Ha már megtörtént annak ellenére, hogy védekeztünk, akkor nem vehetem el az életét. Ennek így kellett lennie.

Sam még aznap levelet írt a Lupin-házaspárnak, és Mrs. Wealthy is elment a férjéért.

- Tessék? - kiáltott fel egyszerre a három újonnan érkezett.

- Mondtam én, hogy egy kis kurva! - ordított Mr. Wealthy, mire egy pillanat múlva Remus vörös fejével és varázspálcájával találta magát szemben.

- Aj, Remus - csóválta a fejét Dora.

- Ma... maga... maga va... varázsló? - hebegte Mr. Wealthy.

- Igen, az vagyok, és ha még egyszer sértegetni meri a lányomat, akkor meglátja, hogy milyen jó varázsló vagyok.

- Megmenthette volna a fiamat - támadott rá Tessre, akit anyja és majdnem-anyósa ölelgetett két oldalról, de erre a mondatra felpattant, és a férfi elé ugrott.

- Igen, megmenthettem volna! Nem fogom védeni magam, hogy miért nem tettem! Képzelje, azóta bűntudatom van, és tudom, hogy jogosan! Látja ezt? - emelte fel Tess a nyakában lévő egyik töltényt, amin az ˝M˝ betű hirdette áldozatát. - Látja? Tudja milyen nehéz? Nem, hisz maga nem volt ott! Könnyen ugrál, és hibáztat másokat utána! Mielőtt megkérdezi, nem fogom elvetetni a kisbabát, hanem ha kell, egyedül, de felnevelem! Ha varázsló lesz, akkor oda fog járni, ahova a többi mágusgyerek, de én többet nem varázsolok! Legyen boldog, és éljen azzal a tudattal, hogy én tehetek a fia haláláról! - ordított a lány, és a szobájába ment.

- Most boldog vagy? - fordult a felesége Mr. Wealthyhez.

- Félek, hogy a kicsi is örökli a kórt - előzött meg egy újabb vitát Remus -, vagy, ami még rosszabb, meghal az egyik átalakulásnál.

- Mi baja lehet az unokámnak? - tudakolta Mr. Wealthy.

- Ne csináljon úgy, mintha érdekelné - esett neki most Sam a férfinak. - Azért hivattam ide a feleségével, mert gondoltam, érdekli, hogy nagypapa lesz, de látom, hiba volt. Nyugodjon meg, nem kell majd rá vigyáznia! Sőt, meg se kell ismernie, mert nem fogom hagyni, hogy egy ilyen ember legyen a közelében! Most pedig megmutatom, merre van az ajtó, amin többet ne merjen belépni!

Sam kikísérte a csöppet sem ellenkező férfit, majd visszatért a nappaliba, ahol Remus motyogott arról, hogy erről is ő tehet.

- Figyeljen! - fordult Sam barátnője apjához. - Egy teliholdat túlélt már, és ezen kívül még egy műtétet is. Vigyázni fogok rá, amennyire varázslat nélkül lehet, mert Tess így se fogja engedni, hogy mágiával segítsek rajta.

- Nem is - mondta az említett az ajtóból. - Ha meghal, akkor Mr. Wealthy boldog lehet, és talán mégsem akarta úgy a sors, hogy éljen. Elmegyek a temetőbe. Elmondom Marcónak, hogy apa lesz, még ha a kicsit már nem is fogja látni. Este jövök - tette hozzá, majd elvéve a kulcsait a fogasról, kilépett a házból, és a temető felé indult.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.